donderdag 17 oktober 2013

Ik wil er ook één . . .

Als ik iets in mijn hoofd heb dan gebeurt het vaak ook. Vroeger kocht ik dingen direct, nu denk ik er iets langer over na, verzamelen wat informatie en ga op onderzoek uit. Maar wat als je iets heel graag wilt maar écht niet kan ?
Ik heb er vannacht over gedroomd. Ik had er één, zo'n lieve schattige en manlief was er blij mee ! Helaas was het maar een droom want ain't gonna happen zolang ik met grote gup samen ben en ik ben van plan om nog heul heul heuuul lang met grote gup te zijn.

Waar ik het over heb ?Een lieve Maine Coon kat, zo'n heerlijk bolletje wol (of wolletje bol zoals guppie het noemt).

Een oud collega van me had 2 Maine Coon katten en vanaf het moment dat zowel grote gup als ik ze zagen waren we verkocht. Wat een pracht beesten !
Maar zoals ik al zei; ain't gonna happen. Manlief is allergisch . . . . heel erg allergisch voor katten haren. Een uurtje bij iemand met een huiskat en ik hoor hem al snotteren, z'n ogen worden dik en rood en hij blijft maar niesen.  Een uurtje voordat we op bezoek gaan neemt hij een pilletje in en dat helpt gelukkig maar ik kan het hem niet aandoen om iedere dag pillen te slikken omdat we zelf een kat hebben, of kan dat wel ? ;)
Het nadeel van deze katten is dat ze ook nog eens lange en veel haren hebben, ik geloof niet dat ik daar tegenop kan stofzuigen.

Misschien is een naaktkat een oplossing


3 opmerkingen:

 1. Ik denk er ook al even aan een kat te nemen, vooral ook omdat de kids het zo leuk vinden. Gelukkig zijn wij niet allergisch, maar ik denk er toch nog maar even over (die haren stofzuigen inderdaad ;)
  Dat naaktpoesje vind ik eerlijk gezegd een beetje freaky, maar ja, t is een optie, hi, hi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een naaktpoes is meestal geen oplossing. Mensen zijn meestal allergisch voor de huidschilfers ipv de haren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn zelfs niet eens de huidschilfers die de allergische reactie veroorzaken, maar het speeksel van de dieren, hierin zit een eiwit waar je allergisch op kunt reageren. Aangezien katten zichzelf met hun speeksel wassen zit het eiwit op de vacht en de huid, hierdoor verspreidt het zich dus snel door het huis. Wel bestaat er een hypo-allergene kat, de Siberische Boskat als ik het goed heb, het eiwit bij deze katten is in kleinere moleculen, dus minder kans op een allergische reactie. Mocht zo'n kat willen aanschaffen dan kun je bij een fokker terecht en van te voren testen of je allergisch voor deze kat bent...let wel, ze zijn niet goedkoop

  BeantwoordenVerwijderen