zaterdag 28 september 2013

Uiteten Bazar, Rotterdam

Afgelopen weekend zijn grote Gup en ik samen uiteten geweest. 's Avonds hadden we nog een feestje en dus ging kleine Gup gezellig logeren bij opa en oma. Een mooie kans voor papa en mama om even samen te zijn.
We gingen naar restaurant de Bazar in Rotterdam. Hier zijn we al eens eerder geweest en het is ons toen erg goed bevallen. Een ontzettend gevarieerde kaart en een heel gezellige sfeer in het restaurant zelf. Het is er wel een beetje druk en je moet in het weekend zeker reserveren. Het is een restaurant bestaande uit 3 verdiepingen en alles zat helemaal vol, zelfs het terras zat vol.

 Wij zaten op de 1e verdieping, je hebt ook nog de begane grond en het souterrain. We zaten naast de trap en er hingen allemaal prachtige lampen aan het plafond. Het plafond zelf was helemaal betegeld met spiegeltjes, echt zo mooi. Geeft meteen de sfeer van het restaurant goed weer.

 Ons voorgerecht. We besloten een voorgerecht voor 2 personen te nemen; Irfan's voorgerecht. Met diverse smeerseltjes zoals Humuz en Zaalouk. Er zat ook gefrituurd deeg met feta bij, gevulde wijnbladeren en wat olijfjes. Uiteraard ook wat brood en een soort wraps om lekker mee te dopen.

 Mijn hoofgerecht. Ik had gegrild kalfgehakt, gekruid met pistache en vijgen. Daar zat een hele lekker smaak aan maar het stonk hahahaha, dat was een beetje jammer. Zelf grote gup vond het stinken, waarschijnlijk gaven de gebakken kruiden zo'n lucht af.
Desondanks was het heerlijk en heb ik genoten. Het lukte me niet om alles op te eten, zoveel was het.

Grote Gup had een Couscous schotel met mixed grill van kip, lam en kalkoen. Ook zaten er gedroogde vruchten door de couscous en werd het geserveerd met een safraansausje. Ook dit was heerlijk.
Op de foto is het niet goed te zien maar het bord was heel diep en er lag erg veel couscous op, lekker maar iets teveel van het goede.

Ruimte voor een nagerecht hadden we niet meer. Het was allemaal heel erg lekker en uiteten gaan bij deze zaak is ook nog eens goed te betalen. Echt een aanrader dus!

2 opmerkingen:

  1. Die lampen zijn echt mooi en het eten ziet er erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook echt de moeite waard om eens heen te gaan, volgens mij hebben ze ook een vestiging in Amsterdam.

      Verwijderen