zaterdag 7 september 2013

Spinazie-ovenschotel + recept.

Dit is een Sonja Bakker recept maar wij vinden hem hier thuis allemaal zo lekker dat hij geregeld op tafel staat. Een heerlijk slank recept dat je ook makkelijk vegetarisch kan maken door de spekjes weg te laten. Ook dit recept is weer makkelijk van tevoren klaar te maken.


Het recept:

450 g diepvriesspinazie
100 g magere spekreepjes
2 hard gekookte eieren
450 g voorgekookte aardappelschijfjes
3 eieren
200 ml kookroom
100 g geraspte kaas
1 ui
3 teentjes knoflook
zout & peper

Hak de ui en de knoflook fijn, ik doe het samen in een keukenmachine.

Verwarm de spinazie en laat goed uitlekken.

Bak de spekjes in een hapjespan, als ze bruin beginnen te worden voeg je de ui en knoflook toe. Laat dit bakken. Als het klaar is voeg je de uitgelekte spinazie toe en kan de pan uit.

Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal, daaroverheen het ui/spinazie mengsel.

Klop 3 eieren los met de room, peper & zout (ik doe er ook nog wat gerookte paprikapoeder doorheen) en giet dit over de ovenschotel.

Leg plakjes hard gekookte eieren er op en bestrooi met kaas.

Zet 30 minuten in een voorverwarme oven (180 graden).

Eet smakelijk, bom proveito !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten