maandag 30 september 2013

Pompoencouscous met champignons

Weer een heerlijk vegetarische gerecht. We proberen in huize Guppie om 1 à 2 keer per week vegetarisch te eten. Dat is soms best moeilijk aangezien wij echt vleeseters zijn. We eten graag een Hollandse prak met een lekker stukje vlees.  Maar nu ik me eens goed ben gaan verdiepen in de vegetarische gerechten blijkt dat je echt niet altijd maar pasta hoeft te eten als je het vegetarisch wilt houden. Zo kwam ik deze pompoencouscous tegen en hij smaakte heerlijk. Vooral het knoflooksausje erbij zorgde voor een goede smaak.


Pompoencouscous met champignons voor 4 personen.

300g couscous, ik heb zelf een pak Maroc couscous gebruikt
1 oranje pompoen
olijfolie
300g kwark
2 tenen knoflook
250g champignons
250g cherrytomaten
2tl gedroogde basilicum

Snijd de pompoen in stukken en bak hem ongeveer 20 minuten in de olijfolie.

Bak de champignons en de cherrytomaatjes met de basilicum. 
Als dit klaar is meng je het met de pompoen.

Maak ondertussen de couscous.

Maak het sausje van de kwark en de knoflook. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.

Ik had nog wat feta in de koelkast liggen dus dat kruimelde we er overheen.

Zo makkelijk is het.
Eet smakelijk, bom proveito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten