zondag 22 september 2013

Pannenkoeken met zuurdesem

Sinds enige tijd eten wij zuurdesembrood wat grote Gup zelf bakt. Ik heb een heuse broodbakker hier in huis. Zuurdesembrood is echt heerlijk en zo gezond. Wat zuurdesem precies is kan je hier vinden http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuurdesem.

Dit weekend maakte grote Gup zuurdesempannenkoeken.

 Het beslag maken voor de pannenkoeken. Dit is het voordeeg dat al de hele nacht had gestaan en daaraan voeg je wat extra ingrediënten toe (zoals eieren) zodat het een luchtig en vloeibaar beslagje wordt.

 Tijdens het bakken zie je de belletjes omhoog komen.

 Heerlijk luchtige pannenkoeken zijn het resultaat.

 Die uiteraard heerlijk smaken met stroop ! Kleine Gup heeft zitten smullen.

Er was nog 1 pannenkoek over, daar hebben we de kippen en de kuikens mee verwend. Zo is het kringetje weer rond, zij hebben eten en gaan eieren leggen en die eieren gebruiken wij weer voor de pannenkoeken. 

Op de voorgrond zie je een witte kip, dat is de 'huiskip' van kleine Gup. Zij kan echt alles doen met dit kippetje, het is zo'n sulletje. Ze is al een keer mee naar school geweest om te laen zien en het is zelfs een leuk speelkameraadje wat geregeld is kleine Gup de veren van dit kippetje aan het kammen. 
Uiteraard zitten ze gewoon in een buitenhok maar omdat ze zo gewend zijn aan ons zijn ze inmiddels erg tam geworden. 

1 opmerking:

  1. Heerlijk hè! Desempannenkoeken zijn hier ook favoriet! En een goede manier om van je overtollige starter af te komen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen