dinsdag 3 september 2013

Na de onderzetters kwam de . . .

Na de onderzetters wilde ik graag een iets groter project proberen. Al snel vond ik een mooi patroon voor een omslagdoek (Tranquility by Drops). Volgens het patroon had ik 200gr van de hoofdkleur nodig en 100gr voor de rand.
Bij de stoffenwinkel heb ik twee mooie kleurtjes uitgezocht; een licht paarse taupe en een wat donkere paars.

Met wat hulp van een ervaren haakster begon ik en het ging goed. Toen het einde van de draad in zicht kwam bleek dat 200gr te weinig was. Omdat ik een wat duurdere garen had gebruikt zag ik het niet zitten om bij te kopen. Ik besloot de doek af te maken voor kleine gup, zij zat immers al te azen op de doek vanaf het moment dat ik ermee begon.

Ik besloot voor mezelf een goedkope wol te kopen, dit keer kocht ik veel zodat het een lekkere grote doek zou worden. In de winkel zag ik een mooie blauwe kleur met een verloop erin, prachtig bij een jeans of over een spijkerjasje. Voor de rand gebruikte ik in licht blauwe kleur.

De doek voor kleine gup is 130x60 geworden en mijn doek 160x75. En ik heb hem al vaak gebruikt tijdens de frisser wordende zomeravondjes buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten