woensdag 18 september 2013

Comfort food

Nu de koude dagen er aan komen wordt het weer tijd voor stevige warme maaltijden, laat ik daar nu net dol op zijn. Er gaat toch niets boven een heerlijke ovenschotel of een geweldige stoofpot op een koude avond? Ik kan me nu al verheugen op de stamppotten, stevige soepen en geurige schotels. Real comfort food, ik ben er gek op.
Het volgende recept is er één van Jamie Oliver en hoewel ik het boek heb waar dit recept instaat ( Jamie in 30 minuten) waren het onze vrienden die het tijdens het kamperen hebben gemaakt. We hebben toen echt zitten smullen en sindsdien is dit zeker één van mijn favo gerechten van dit moment. Een echt portie comfort food, een maaltijd waar je blij en gelukkig van wordt. Ik tenminste wel !


Spaghetti alla Puttanesca voor 3-4 personen

250 g gedroogde spaghetti
2 blikjes tonijn op olie
kaneel
2 tenen knoflook
1 el kappertjes uitgelekt
blikje van 30 g ansjovisfilet in olie
zakje groene olijven zonder pit van Carbonell
700 g passata
(ingrediënten heb ik aangepast aan onze smaak)

Kook de spaghetti in zout water.

Giet de olie van de tonijn in een pan (zonder de tonijn), pers de knoflook erbij, doe de kappertjes en de ansjovis er ook bij. Bak dit totdat een groot gedeelte van de ansjovis weg is gebakken.

Doe de tonijn en olijven erbij en maak de tonijn een beetje fijner.

Als laatste voeg je de passata toe en een flinke snuf kaneel, laat dit even pruttelen.

Meng de spaghetti met de saus en het is klaar.

Eet smakelijk, bom proveito !

Klein gup was gisteren niet lekker (blijkt nu dat ze een dubbele oorontsteking had waarvan er 1 's avonds gesprongen is). Zij wilde echt geen saus eten maar mama moest natuurlijk ook een foto van haar bord maken. Normaal eet ze dit gerecht gewoon mee, nu dus alleen wat spaghetti met wat olijfjes.

Wat is jouw lievelings winter gerecht?


3 opmerkingen:

 1. O ja, dit is echt het heerlijkste pastagerechtje dat er is. En buiten op de camping smaakt ie misschien nog wel beter ;) Wat mijn favoriete wintergerechtje is? Stoofvlees met peertjes. Vanavond voor het eerst weer op. Eet ik mijn vingers (bijna;-) bij op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb van de buurman een tas stoofperen gehad (zoals ieder jaar) maar ik geef ze altijd aan m'n moeder omdat ik zelf niet weet hoe ik het moet maken.
   Er zijn een paar dingen die ik niet durf te maken in de keuken; rollade, risotto en stoofperen ;)
   Maar voor een makkelijk recept hou ik me aanbevolen, misschien dat ik ze dan dit jaar zelf probeer te maken.

   Verwijderen