zondag 1 september 2013

Champignonsoep + recept

Wij eten graag soep in huize Guppie. Vooral in de winter vind ik het heerlijk om een lekker bord warme soep te eten, stokbroodje erbij en je bent klaar.
Nu kleine gup naar school gaat maak ik de soep vaak klaar als ze op school zit, zo staat alles alvast klaar en hoeven we het alleen maar op te warmen tegen etenstijd, want de tijd van 15:15 tot etenstijd besteed ik liever met kleine gup dan dat ik in de keuken sta.
Deze champignonsoep staat regelmatig op tafel, zomer of winter, hij smaakt altijd heerlijk.


Het recept: 

2 el bloem
250 g champignons, in plakjes
1 ui, fijn gesnipperd
6 el vloeibare boter
1 el citroensap
1 tl gedroogde tijm
1 l kippenbouillon
2 kipfilets
125 ml kookroom
peper & zout

(Voor de vegetarische variant laat je de kipfilets weg en gebruik je groentenbouillon ipv kip)

Kook de kipfilets en laat ze afkoelen. Als ze goed afgekoeld zijn maak je ze in kleine stukjes. Ik trek er met m'n handen kleine stukjes vanaf.

Doe 3 el boter in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de champignons, citroensap en tijm toe. Breng op smaak met peper & zout en laat het 5 minuten gaar worden. 

Verwarm 3 el boter in een soeppan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe tot het glad gebonden is. Voeg de champignons en room toe.
Breng aan de kook en laat 5 à 10 minuten zachtjes doorkoken.

Eet smakelijk, bom proveito !

1 opmerking: